bottle

מילס שיראז רזרב שיראז רזרב -יין בבציר ידני2010

הענבים ליין שיראז רזרב 2010 נבצרו בבציר ידני סלקטיבי בשבוע השלישי של חודש אוקטובר מחלקה שיועדה מראש לסדרה זו.
יבול נמוך של כ – 700 קג' לדונם ושילוב של השקיה מינימאלית ובציר מוקפד הביא לידי כך שהתקבל פרי מרוכז המבטא את מאפייני הזן.
עם הגעתם ליקב, לאחר הבציר הענבים הופרדו, נמעכו והועברו להשריה בטמפרטורה של 5 מעלות למשך 36 שעות לפני תסיסה.
תהליך התסיסה ארך 10 ימים ולאחריה היין הושרה על הקליפות למשך 18 ימים נוספים.
שיראז רזרב 2010 הופק מהנוזל החופשי בתהליך הסחיטה ללא הפעלת לחץ על הקליפות.
לאחר תסיסה מאלולקטית היין יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי במרתף היקב
ליין צבע סגול אטום כמעט שחור, באף פלפל שחור וסיגליות. בפה מרקם קטיפתי וטעם פירותי של שזיפים.

קברנה שיראז 20106
יין חדש, שילוב של 50% קברנה סובניון ו 50% שיראז.
השילוב של 50- 50 נבע מהרצון לאפשר לשני הזנים "לומר את דברם" שווה בשווה בממסך.
ואכן התקבל יין מאוזן להפליא ונעים לשתיה בצבע סגול כהה שלקח את התכונות החיוביות של כל זן והכניס אותן לבקבוק.
ענבי הקברנה סובניון ליין זה נבצרו מחלקה הממוקמת בגבעה שמעל רמת דלתון על קרקע בזלתית עם הרבה טוף. השורות נטועות מצפון לדרום עם כוון המדרון דבר שמסייע לניקוז המים.
בהשקיה מינימאלית וריסון צימוח יחד עם יצירת "חלונות" ע"י הסרת עלים התקבלו אשכולות קטנים ומרוכזים.
ענבי השיראז נבצרו מחלקה צעירה יחסית ברמת דלתון, אותה חלקה שממנה מיוצר השיראז רזרב.חלקה זו מניבה מעט יבול ובאיכות גבוהה
לאחר הבציר, כל זן במועד שנקבע לו, הענבים עברו תהליכי תסיסה נפרדים עד לאחר התסיסה המאלולקטית. ההתבגרות בחביות לתקופה של 6 חודשים הביאה לידי ביטוי את התכונות של כל אחד מהיינות. חיבור של שני היינות והמשך התבגרות בחביות לתקופה של 10 חודשים נוספים יצרו את הקברנה שיראז 2010.

קברנה סובניון רזרב 20104
יין בצבע שחור אטום, עשיר בטעמים וארומות של שוקולד וקפה המשתלבים עם שזיף שחור ותבלינים. חומציות טובה ומאוזנת.
הענבים ליין קברנה סובניון רזרב 2010 נבצרו בבציר ידני סלקטיבי מחלקה בת 28 שברמת דלתון לאחר שהענבים הגיעו להבשלה פנולית ושמירה על רמת חומצה רצויה.
בדילול יבול מוקפד משלב הזמירה ועד הבוחל התקבל יבול נמוך של כ – 600 קג' לדונם.
השילוב של השקיה מינימאלית ובציר מאוחר ומוקפד הביא לידי כך שהתקבל פרי מרוכז ושחור.
עם הגעתם ליקב, חצי שעה לאחר הבציר הענבים הופרדו, רוסקו והועברו להשריה בטמפרטורה של 5 מעלות למשך 48 שעות לפני תסיסה.
תהליך התסיסה ארך 14 ימים עם שלושה סוגי שמרים ולאחריה היין הושרה על הקליפות עוד21 ימים. קברנה רזרב 2010 הופק מהנוזל החופשי בתהליך הסחיטה ללא הפעלת לחץ על הקליפות.
לאחר תסיסה מאלולקטית היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, 25% חדשות מ3 יצרנים שונים למשך 20 חודשים.
יין זה מבטא את הייחודיות המאפיינת את יינות היקב והטרואר של הכרם בכרם בן זמרה.

מאמרים נוספים...

  1. קברנה מרלו 2010